Flexibel

Door maart 23, 2015Uncategorized

Op een winterse dag, na een uurtje shoppen in de stad, kreeg ik de ingeving om even door te fietsen naar de Boschstraat. Ik had de naam HUB88 horen ‘gonzen’, maar had geen goed idee wat dat inhield. Het was iets met flexibele werkruimte en daar was ik naar op zoek.

Als arbeidspsycholoog met een burnout voelde mijn praktijk aan huis niet als een geschikte plek om te doen wat ik me had voorgenomen: een boek schrijven. Ik bleef thuis van het ene klusje naar het andere lopen en kwam niet in de juiste stand van aan-het-werk-zijn.

In de Boschstraat vond ik nummer 88 en werd enthousiast ontvangen. Mijn boodschappentassen liet ik aarzelend bij de balie staan en Danielle nam me mee naar achteren.  En daar was precies wat ik nodig had: tafels en stoelen, veel stopcontacten, een fijne sfeer en rust. Er waren een paar mensen aan het werk op hun laptop. Er was voldoende daglicht en een keukentje voor koffie en thee. Ideaal.

Ik wist meteen dat dit de plek was om te kunnen schrijven. Voor de vorm heb ik nog wat vragen gesteld over hoe het precies werkte om hier aan de slag te gaan. Ieder antwoord maakte me nog blijer.

Nee, je hoeft je niet meteen vast te leggen en kunt starten met een strippenkaart voor een maand of met losse uren.

Ja, de mensen die hier werken zijn allemaal ondernemer en hebben heel verschillende achtergronden.

Ja, tussen de middag wordt hier samen geluncht, maar verder wordt er vooral ook rustig gewerkt.

Als zelfstandig ondernemer heb ik de afgelopen vijftien jaar vaak alleen gewerkt, ook al had ik veel gesprekken met cliënten. Mijn zakelijke en creatieve ups en downs deelde ik hooguit aan de telefoon met een bevriende collega of ‘s-avonds met mijn man.

Bij de HUB voel ik me welkom en is er onderlinge support van collega-ondernemers. Of het om een vergeten oplaadkabeltje gaat, een handigheidje bij mijn Facebook-account of het kritisch lezen van een boekvoorstel, er is altijd iemand die even wil meedenken.

Mijn praktijk heeft de afgelopen vijftien jaar verschillende vestigingsadressen gehad: in een eigen kantoorpand waar ik boven woonde, aan huis, in een gedeelde praktijkruimte met een andere psycholoog en in onderhuur in de praktijkruimte van iemand anders. Ik werkte voor eigen opdrachtgevers en als freelance psycholoog voor diverse arbodiensten, op hun locatie of op mijn eigen locatie in hun opdracht.

De locaties veranderden mee met hoe de situatie in mijn werk en mijn leven veranderde. Als jonge moeder was het hebben van een praktijk aan huis ontzettend handig, een paar jaar later had ik juist enorme behoefte om weer buiten de deur te werken.

En nu in deze fase waarin ik mezelf in mijn werk weer opnieuw aan het uitvinden ben, word ik heel blij van de flexibele vorm, het samen delen en de creatieve flow die ik ervaar op de HUB.

 

Carla Schellings
Registerpsycholoog NIP | Arbeid&Organisatie

Laat een reactie achter