Co-working volgens de piramide van Maslow

Door augustus 10, 2015Nieuws

De oorspronkelijke piramide van Maslow is bij velen bekend. Je moet bijvoorbeeld eerst onderdak, eten en drinken hebben voordat de volgende behoefte in de hiërarchie belangrijk voor je wordt en je hierin wilt gaan voorzien. Deze theorie hebben we toegepast op co-working. Van de eerste basisbehoeftes die je hebt als zelfstandig ondernemer tot groei en ontplooiing in de top van de piramide.

Basisbehoeftes
Als zelfstandig professional heb je basismiddelen nodig om te kunnen ondernemen. Deze bestaan bijvoorbeeld uit je laptop, een werkplek, internet, eten & drinken, een gespreks- of vergaderruimte en dat het liefst in natuurlijk daglicht. De meeste ondernemers zullen starten als deze basisbehoeftes op orde zijn.

Veiligheid en zekerheid
Als je in alle basisbehoeften voorzien hebt, worden veiligheid en zekerheid belangrijk. Zekerheid van inkomsten, je klantencontacten, je netwerken en je adviesvoorziening.  Door in deze behoeften te voorzien kun je je bedrijf verder laten groeien.

Sociale behoefte
Eenzaamheid kan op de loer liggen als je alleen vanuit huis of kantoor werkt. Als ondernemer is het prettig te vertellen over je bedrijf en wat je drijfveren zijn. Belangrijk hierin kan een sparringpartner zijn met een andere achtergrond die met je mee wilt denken. Door met verschillende expertises samen te werken zorg je voor verfrissende inzichten voor jouw bedrijf en het bedrijf van de ander.

Waardering en erkenning
Ondernemers in een community zijn vaak gelijkgestemden en staan open voor elkaar. Door het delen en ontvangen van kennis binnen een community voel je  waardering en erkenning voor wat je doet. Hierdoor voelt het vertrouwd kennis en ervaring te delen, bijvoorbeeld door middel van het geven en bijwonen van workshops en trainingen. Door open te staan voor de ander ontstaan er nieuwe inzichten, kruisbestuivingen en samenwerkingen.

Groei en ontplooiing
Door samen te werken binnen een community en open te staan voor de andere aanwezige ondernemers ontstaat jouw groei als ondernemer én als mens. Je kunt je kennis en expertises delen zonder dat je hiervoor direct iets terug verlangt. Samenwerkingen groeien op basis van vertrouwen. Je geeft en neemt ten behoeve van je eigen ontplooiing als ondernemer. Co-working biedt alle facetten om te groeien en te ontplooien als mens in het ondernemerschap.

Heb jij het idee dat er meer in jouw bedrijf zit dan je er nu uit haalt en wil je ervaren wat co-working kan betekenen voor de verdere groei van je bedrijf? Kom dan eens een dag gratis proefwerken bij Hub88. Mail ons of bel 076-887798 dan zorgen wij ervoor dat de koffie klaar staat!

 

1 reactie

  • Joost Lansink schreef:

    Wat je hiermee feitelijk zegt is dat het succes van ondernemen mede afhankelijk is van de keuze of je ouderwets een kantoorruimte huurt of dat je kiest voor een hip kantoorbelevingsconcept die een positieve bijdrage levert aan de bedrijfsvoering doordat het een aangename werkomgeving betreft.

    Leuk stuk en ik denk dat veel ondernemers hiervan kunnen leren!

Laat een reactie achter