Ben ik een ondernemer ?

Door februari 6, 2015Uncategorized

Onderneem jij jouw droom?                                                   tekst blog omdenken

Er wordt meestal hard gewerkt in stilte op de flexplekken van HUb88. Zelfstandig professionals hebben ons gevonden! Nu 5 maanden na de opening geniet ik enorm van de dynamiek die is ontstaan in bedrijfsontmoetingsplaats HUb88 in de Boschstraat in Breda, gezellige lunches waarbij actualiteiten besproken worden of gewoon te horen waar iemand mee bezig is.

Hoe stel jij je deadlines? Hoe is je opdracht/klus gegaan vorige week? Maar ook hoe je nieuwe technieken kunt gebruiken op het gebied van social media of worden opdrachten en diensten uitgewisseld.

Het is heerlijk om oprecht geïnteresseerde collega’s om je heen te hebben. De zelfstandig professionals in de Hub delen met elkaar wat hen bezighoudt en dat is prachtig.

Maar natuurlijk zijn er ook altijd twijfels in het ondernemerschap. Hoe verkoop ik mezelf? Ben ik wel een ondernemer? Ook deze vraagstukken spelen zich af in de Hub….ondernemers onderling (her)kennen het spannende gevoel van het ondernemen en durven dit te bespreken met elkaar, wat een verrijking dit te kunnen delen op je werkplek.

Ben ik een ondernemer?

Ondernemen begint bij passie voelen voor wat je wilt gaan doen,een droom of een wens. Passie zorgt ervoor dat je graag wilt vertellen wat je doet en passie zorgt ook voor dat je in beweging komt. Maar zo simpel als dat ik het zeg is het niet……..

Een jaar geleden heb ik ook het starten van de Hub doodeng gevonden. Er waren momenten dat ik het niet aandurfde zo’n groot risico aan te gaan, want het kan altijd fout gaan.

Op een zeker moment, toen ik inmiddels vastgedraaid zat in mijn hoofd moest er een knop om! Ik wist dat ik op mezelf en de passie die ik voelde moest gaan vertrouwen anders zou het zeker mislukken en ja het kan altijd fout gaan, maar wel pas als ik alles heb gegeven en alle mogelijkheden heb benut. Deze sprong in het diepe zette mijn persoonlijke ontwikkeling ook in beweging. Ik moest gaan vertrouwen op mijn kwaliteiten als mens om te kunnen gaan ondernemen en dat was ook een grote stap voor mij!Durf ik hulp te vragen?(of vind ik dat ik alles zelf moet oplossen). Kun je je openstellen voor andere onbekende ondernemers om je heen?(of denk je dat de ander jouw vakgebied toch niet snapt of is deze niet je type mens).Samen ondernemen zorgt er ook voor dat je als mens blijft groeien en ontwikkelen. Je krijgt de kans om je onderneming met een frisse blik te laten bekijken,je te laten inspireren of je doelen bij te stellen. Samen ondernemen zet je dus ook je persoonlijke ontwikkeling in beweging.

Nu een jaar later heb ik al enorm veel geleerd en wordt ik steeds getriggerd meer te willen leren over het ondernemerschap. Ik vind het leuk!

Elkaar helpen in het ondernemerschap!

Ik heb in Hub88 ervaren dat er een enorme saamhorigheid is onder ondernemers, iedereen heeft wel een tip of een ingang voor je volgende stap.Doorgewinterde ondernemers kunnen de starters helpen en visa versa kan de starter met een verfrissende blik naar vraagstukken van de ervaren ondernemer kijken.

Ervaren zelfstandig professionals weten wat het is om te starten en zijn altijd bereid je als starter op weg te helpen. Dat verschillende mensen elkaar kunnen inspireren en helpen bewijst zich in ons bedrijf Hub88 en daar ben ik enorm trots op!

Ondernemen doen we samen! Mits je erin gelooft dat je het niet alleen hoeft te doen.

Daniëlle

Oprichter Hub88

 

 

 

 

Laat een reactie achter