De 5 voordelen van een co-working werkplek

Door juli 31, 2015Nieuws

Een co-working plek is een nieuw type werkruimte voor zelfstandige ondernemers. Anders dan in bedrijfsverzamelgebouwen huren zelfstandig ondernemers een flexibele werklocatie in een open ruimte, waar ze met hun laptop aan tafels kunnen werken. De ruimte wordt gedeeld met andere zelfstandigen en soms flexwerkers en studenten .

1) Inspiratie opdoen en eenzaamheid voorkomen

Op veel locaties werk je met  verschillende ondernemers in een gezamenlijke ruimte. Zo kan een gesprek met een mede ondernemer voor verfrissende inzichten zorgen voor je eigen bedrijf. Het is prettig een sparringmoment met een andere ondernemer te hebben dat ervoor zorgt dat je scherp blijft en door de mensen om je heen voorkom je eenzaamheid.

2) Productiever en efficiënter werken

Herken je dat je thuis tussen je zakelijke telefoontjes door nog even de was doet? Toch even dat klusje afmaakt of afgeleid wordt door spelende kinderen om je heen?
Productiever werken kun je vaak beter op een werkplek buiten de deur. Hier kun je geconcentreerd je werk afmaken in minder tijd. Zonder afleiding van buitenaf zorg je ervoor dat je efficiënter kunt werken. Zou hou je privé en werk gescheiden.

3) Je kunt door samenwerkingen je diensten verbeteren en meer geld verdienen

Wellicht ontmoet je op een co-working plek andere ondernemers die een aanvulling kunnen leveren op jouw diensten.  Door samen te gaan werken kunnen jullie een nog completerproduct of dienst in de markt zetten. Of je ontmoet iemand op je werkplek met de ontbrekende tip waar je in je eentje thuis of op kantoor nooit op was gekomen. Doordat je onderneming groeit groeien ook je inkomsten.

4) Professionele uitstraling & netwerken

Natuurlijk kun je met je klant afspreken in een wegrestaurant of café. Maar zit die klant daar wel op te wachten? En straalt deze omgeving uit waar jij met je bedrijf voor staat? Je biedt je klant iets extra’s door deze uit te nodigen op je werkplek en in jouw netwerk. Doordat er meerder ondernemers aanwezig zijn ontstaat er een organische manier van netwerken. Nodig je klant eens uit voor de gezamenlijke lunch op je werkplek en kijk wat er ontstaat.

5) Community

Helemaal van deze tijd is “het nieuwe ondernemen” op een werkplek waar de sfeer in de community een belangrijke toegevoegde waarde is. Op je werkplek kun je vanuit je eigen kennisgebied workshops/lezingen en trainingen organiseren die de mensen in je community helpen te groeien in het ondernemerschap. Of je nu een starter bent of al meer ervaring hebt, door je kennis te willen delen groei je als ondernemer en als ontwikkel je als mens.

Hub88 is zo’n co-working werkplek. Wil je weten hoe bovenstaande voordelen in de praktijk worden ervaren lees dan hier de profielen van de Hubleden.

Laat een reactie achter